- Stort utvalg av
campingvarer!

0

Slik lager du mat i bobil og campingvogn

Published by on 13. mars 2024
Categories: Artikkel

En arm som rører i en stekepanne med grønnsaker i en bobil.

Det er lett å ty til enkle mat-løsninger når man er på campingferie. Men det er ikke noe som tilsier at man ikke kan lage like god mat på tur som hjemme! Det er tross alt viktig å kose seg på tur! Derfor gir vi deg noen gode tips til hvordan man kan lage gode og varierte måltider på bobilferie.

En arm som rører i en stekepanne med grønnsaker i en bobil.

Kokebluss / Induksjon

Man trenger ikke stekeovn for å lage god mat. De fleste bobiler og campingvogner har gassbluss, og noen nye bobiler leveres med induksjonstopp i tillegg. Mange velger også å kjøpe frittstående koketopp eller stekepanne med gass eller strøm, disse kan man også flytte med ut en finværsdag! 

Husk på å ha brannslukningsapparat i nærheten når du lager mat i bobil eller campingvogn.

Boksovn fra Omnia

Boksovnen fra Omnia er velkjent blant caravanister, båtfolk og campere. Den er lett å bruke, krever ingen installasjon og kan brukes direkte på gasskomfyren. Ovnen gir både over- og undervarme og kan brukes til å tilberede alt fra kjøtt og grønnsaker til å bake brød og kaker i. Vi fører en rekke smarte tilleggsprodukter til Omnia på nettsiden vår, og bobilkokken Ingeborg Dirdal har til og med laget en egen kokebok med oppskrifter for Omnia.

En grill med grønnsaker og kjøtt på

Grill

En grill er nærmest en nødvendighet på bobiltur. Hvilken type grill man velger er litt opp til smak og behag, men husk å tenke plass og vekt. 

Det finnes mange stekepanner og gryter som kan settes på grillen og dermed gjør at grillen kan brukes til mer enn “grilling”.

Kjøkkenutstyr til Bobil og Camping

Når man lager mat i bobil eller campingvogn er det ekstra viktig at man bruker utstyr tilpasset type koketopp man har og som i tillegg er lettvint. 

Det finnes en rekke kjøkkenutstyr laget for bruk i bobiler, se gjerne vårt utvalg her. Servise og kopper/glass bør gjerne være i hardplast eller annet uknuselig materiale og ha silikonbelegg under for å ikke skli. Gryter bør være beregnet for mindre koketopper, og man bør tenke at kjøkkenutstyret skal kunne pakkes ned for å ta minst mulig plass. Se for eksempel disse grytene som kan flatpakkes.

Gode tips for å lage mat i bobil

  • Ha god ventilasjon når du lager mat, og ha alltid et brannslukningsapparat lett tilgjengelig.
  • Installer gjerne et ekstra kjøleskap/fryser hvis du har plass, for eksempel i bobilens garasje.
  • Planlegg måltider på forhånd.
  • Rydd alltid opp når måltidet er ferdig, da unngår man skadedyr, irriterende insekter og lukt. Bruk milde rengjøringsmidler tiltenkt overflatene i bobil og campingvogn.
  • Invester i kjøkkenutstyr tiltenkt campinglivet, de er som regel laget for å spare plass, tåle litt røff behandling samt fungere på bobilens kokeblusser. 

God mat gir mye hygge, og hygge er viktig når man er på bobiltur. Vi håper at du med dette har fått litt inspirasjon til hvordan du kan tilberede måltider på veien. God tur!

Skrevet av Geir Morten, daglig leder campingbutikk.no

Neste artikkel: